Voor de partner van iemand met niet aangeboren hersenletsel:

Heb je een partner met NAH dan verandert er ook veel in jouw leven en in je relatie. Hier is vaak onvoldoende aandacht voor. 

Als het hersenletsel ontstaat, plotseling door bijv een CVA of langzamer door een ziekte, is dit een periode van grote onzekerheid en angst en de vraag hoe het zal aflopen.
Daarna komt het besef is dat je verder met je leven met iemand die blijvend hersenletsel heeft. Dit is verdrietig, pijnlijk en kan veel onzekerheid geven voor de toekomst. Ook kan het spanning geven in jullie relatie.

De buitenwereld (h)erkent meestal niet de problemen waar je tegen mee te maken hebt. Vaak hoor je “je mag blij zijn dat je partner er nog is” of “wat fijn dat het allemaal meevalt want ik merk weinig aan hem” (of haar natuurlijk).

Maar dat is de buitenkant. Er komt veel meer op jouw bord terecht omdat je partner het niet meer kan. Jij moet nu meer ballen in de lucht zien te houden. Dit is een hele klus, waarbij anderen niet altijd beseffen hoe zwaar dit kan zijn.
Samen met jou wil ik kijken naar jouw verlies door het hersenletsel van je partner. Onderwerpen die hierbij aan bod kunnen komen zijn: Hoe is jouw leven veranderd, waar loop je tegenaan en hoe ga je ermee om. Op welke manier blijf jij staande en houd je ruimte voor jezelf.

Door middel van gesprekken, waarin je echt kunt vertellen waar je allemaal mee te maken hebt, oefeningen en verschillende werkvormen kijken we samen naar jouw situatie. 

Centraal staat de vraag: Wat heb jij nodig om verder te kunnen?